Kommer Bitcoin någonsin att bli en livskraftig spelvaluta?

Kryptovaluta har funnits ett tag; det har emellertid varit tvivel om den virtuella valutan så länge den har varit tillgänglig. Ändå fortsätter det att göra vågor på specifika marknader.

Spelvärlden är verkligen ett område där kryptovalutor som Bitcoin har skapat ett surr. Användare har tittat på att använda denna form av valuta som ett sätt att njuta av en bättre upplevelse när de gör köp inom spel och har sett på den virtuella valutan som ett sätt att förbli säkrare också.

Men kan Bitcoin och andra virtuella valutor bli lönsamma betalningsmetoder i spelbranschen? Det finns några förslag på att det skulle kunna.

Köp i spelet för applikationer som är gratis att spela

Det finns ett antal gratis-till-spel- applikationer tillgängliga via ett antal olika nedladdningsportaler; många av dem kommer dock att ge spelarna chansen att förbättra deras upplevelse och njutningsnivåer för ett visst spel genom att ge möjlighet att göra ett köp i appen. Så många människor vill inte spendera tiden på att få saker gratis, att de ofta kommer att spendera lite pengar här och där, vilket i sin tur har gjort mobilspelbranschen till en miljardindustri.

Genom att använda kryptovalutor kan apputvecklare attrahera spelare från hela världen utan några begränsningar, medan spelare inte heller behöver oroa sig för eventuella valutakurser eller behandlingsavgifter som de kan möta om de spelar ett spel från en internationell utvecklare.

Visserligen är användning av kryptovaluta fortfarande en relativt ny sak och har ännu inte nått den vanliga marknaden, men när det gör det skulle det inte vara en överraskning att se ett antal användare som vill använda denna betalningsmetod när det så småningom gör det.

Eliminera betalningsförmedlare

Eftersom kryptovaluta har förmågan att låta spelare göra transaktioner med varandra för att köpa och sälja tillgångar, kan mellanhänder som appbutiker drabbas. Att använda valutor som Bitcoin kan göra processen smidigare, billigare och lättare att hantera och slutföra för utvecklare.

Det vore emellertid ganska osannolikt att en appbutik skulle försvinna, eftersom så många spelare fortfarande sannolikt kommer att använda traditionella betalningsformer och vill ha en plats att hitta alla de senaste titlarna. Det skulle verkligen vara en överraskning om dessa appmarknader inte skulle erbjuda kryptovalutor i framtiden, eftersom det nästan skulle vara omöjligt att ignorera dem om de når den vanliga marknaden.

Förbättrad spelarupplevelse och digitalt ägande

Genom att använda kryptovalutor kommer spelare att kunna njuta av mjukare spelupplevelser, och ägare kommer att kunna äga spelets tillgång istället för utgivaren.

Kryptovaluta är decentraliserad, vilket gör den mer pålitlig och säkrare för dem som använder den eftersom den ligger utanför regeringens kontroll.