Bitcoin Defi: Smart kontraktplatform RSK integrerer ETH-baseret Stablecoin DAI

Den 6. oktober 2020 meddelte RIF (RSK Infrastructure Framework) -udviklingsteamet, at Makerdao-projektets DAI-stablecoin nu er tilgængelig via den smarte kontraktprotokol RSK

. Ifølge softwareingeniørerne udnyttede RIF-udviklere RSK-Ethereum-token-broen, og enkeltpersoner kan nu bruge den Ethereum-baserede stablecoin på tværs af et utal af decentrale applikationer (dapps).

„Vi er overbeviste om, at væksten i Bitcoin Era og dets defi-muligheder først er begyndt med meget mere,“ tilføjede Zaldivar.

Den Bitcoin (BTC) -backede smarte kontraktprotokol RSK har bevæget sig støt mod det decentrale finansieringsrum (defi) i løbet af de sidste syv måneder. News.Bitcoin.com rapporterede om RSKs defi-indsats og en række RSK-baserede defi-projekter, der allerede er i naturen. Tirsdag meddelte softwareingeniører, at det smarte kontraktprojekt nu understøtter Makerdaos DAI stablecoin. RIF-udviklere mener, at den nyligt tilføjede support vil styrke defi-tjenester i BTC-kæden.

For at udføre DAI-stablecoin-understøttelsen anvendte RIF-ingeniører RSK-Ethereum-token-broen. Nu da DAI er integreret med RSK, kan stablecoin udnyttes til BTC-støttede defi-tjenester som låntagning, udlån, likviditetspuljer og staking. Rune Christensen, medstifter af Makerdao og Maker Foundation, forklarede, at den nye DAI-integration tilføjer mere tilgængelighed til defi.

„RIF-integrering af DAI skaber en ny verden af muligheder for bitcoin-samfundet til at deltage i defi,“ sagde Christensen under meddelelsen.

Ifølge RIF-udviklingsteamet udnytter en række dapps allerede stablecoin via BTC-støttede og ETH-backede defi-tjenester. Dette inkluderer projekter som Rskswap, Aave, Sovryn, Avaldao og Chainlink. Rskswap-skaberne har påberåbt sig likviditetspuljer til RIF-DAI og RBTC-DAI og hævder, at folk kan handle med stablecoin i 1000 gange mindre end at bruge Ethereum-kæden. Rskswap er en fork af den populære Ethereum-baserede decentrale udveksling (dex) Uniswap.

Iovlabs, moderselskabet til Bitcoin smart kontraktplatform RSK og dets Infrastructure Framework (RIF), mener, at DAI-integrationen vil styrke defi-væksten i BTC-kæden. Iovlabs medstifter og administrerende direktør, Diego Gutierrez Zaldivar, understregede, at „DAI-integration er et andet vigtigt skridt i retning af vedtagelse af Bitcoin defi.“

Ifølge RIF-teamet er Bitcoin-Ethereum-broen gennemgået af Maker Foundation Integrations Team.

„Interoperabilitetsbroen låser det originale token som DAI på Ethereum-blockchain, mens der præges et ERC777 ’sidetoken‘, der kan bevæge sig frit på RSK-netværket,“ konkluderer RIF-softwareingeniørerne. „Dette opretholder den eksisterende levering af tokens, samtidig med at de kan distribueres mellem kæder.“